• Telefon: +386 (041) 221 812
Ste na: Skrb za okolje

Okoljska ozaveščenost

S TRAJNOSTJO V PRIHODNOST.

DOBRO ZAMIŠLJENO!

Medtem ko še pred časom trajnost in gradnja z okoljsko ozaveščenostjo kot dodatno vrednostjo ter kakovost izdelkov na širši ravni še niso bile niti prave teme za razpravo, je podjetje RUBNER na tem področju že zavzelo pionirsko vlogo. Ker že precej dolgo delamo s trajnostnimi in ekološkimi gradbenimi materiali, se nam glede razmišljanja in dela ni treba prilagajati, da bi lahko sprejeli in uresničili nove zahteve in trende.V nasprotju s konkurenčnimi gradbenimi materiali, ki morajo svojo lastno ekološko sprejemljivost poudarjati z dragim trženjem in veliko reklame, mi investiramo privarčevana sredstva v izboljšanje kakovosti in procesov ter znanje naših sodelavcev, saj predstavlja les kot naravno obnavljajoča se surovina največjo trajnostno kakovost.

Poleg tega je les tudi optično zelo ustrezen in ustvarja prijetne življenjske prostore s prijetnim, naravnim okoljem. S certifikatom PEFC, ki dokazuje, da izhaja les za proizvodnjo lepljenih nosilcev – tudi kot najpogosteje uporabljen material za prefabricirane strešne elemente – iz ekološko obdelanih gozdov, postavlja podjetje RUBNER z svojim sestrskim podjetjem RUBNER HOLZBAU GmbH tudi navzven prepoznaven znak, da smo si za doseganje prej omenjenih ciljev zastavili ekološka načela, saj predstavlja ohranjanje našega življenjskega prostora na vseh ravneh našo bistveno skrb.

TRAJNOSTNA PROIZVODNJA:

  • Izkoriščanje domačega lesa
  • Manjša poraba primarne energije
  • Predelava materiala, ki odpade pri proizvodnji
  • Les kot gradbeni material je skladišče CO2
  • Nižja ekobilanca
  • Certifikat PEFC

AKTUALNO 20.02.2018

V letu 2017 smo izvedli in uspešno končali strešne konstreukcije in strehe na 5/petih novih poslovalnicah LIDL v SLOVENIJI

Obseg del:

- strešna konstrukcija- lameliranji leseni nosilci

- prefabricirani strešni element RUBNER

- krovsko kleparski zaključki

 

 

  

GRADIMO 2018

V mesecu FEBRUARJU 2018 začenjamo z montažo strešne konstrukcije LIDL UMAG Naročnik: CGP d.d. Obseg del: - strešna konstrukcija delavnice- lepljeni nosilci GL28C

Rubner - lepljen les

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam