• Telefon: +386 (041) 221 812
Ste na: Proizvodi Strešni elementi Gradbena akustika

Gradbena akustika

NE PUSTITE HRUPU NOBENE MOŽNOSTI.

DOBRO ZAMIŠLJENO!

Za kakovost elementov, ki obdajajo prostor, sta izolacija in vpijanje zvoka zelo pomembna. Tako so na primer predpisi o dovoljenem sproščanju hrupa kot tudi predpisi o zaščiti delavcev, ki zadevajo površine za vpijanje zvoka, vedno pogostejši pojav. Strešni elementi dosegajo odlične vrednosti vpijanja zvoka, ki so bile dokazane z obsežnimi preizkusi. Obstajajo dokazi o preizkusih s strani akreditiranih ustanov za skupno 50 različnih nadgradenj, s katerimi je – odvisno od izvedbe gradnje – mogoče doseči stopnjo vpijanja zvoka do 49 dB. Zahvaljujoč visoki stopnji prefabrikacije za doseganje teh lastnosti na gradbišču ni treba izvajati dodatnih delovnih faz na oblogah. Vse preventivne ukrepe za izolacijo in vpijanje zvoka je mogoče v strešne sisteme vgraditi že v tovarni.

Najboljše rezultate na področju vpijanja zvoka je mogoče doseči z naluknjanimi materiali. Visokokakovostna izvedba je sestavljena iz naluknjanih plošč, ki so na zadnji strani prekrite s cementirano akustično ploščo, za njo pa leži zvočna izolacija iz mineralne volne.

VREDNOSTI, KI GREDO V UHO:

  • Zvočna izolacija: ocenjena izolacija zvoka za vrednosti do 49 dB
  • Vpijanje zvoka: stopnja vpijanja zvoka ?s do 500 Hz od 0,21–0,96

AKTUALNO 20.02.2018

V letu 2017 smo izvedli in uspešno končali strešne konstreukcije in strehe na 5/petih novih poslovalnicah LIDL v SLOVENIJI

Obseg del:

- strešna konstrukcija- lameliranji leseni nosilci

- prefabricirani strešni element RUBNER

- krovsko kleparski zaključki

 

 

  

GRADIMO 2018

V mesecu FEBRUARJU 2018 začenjamo z montažo strešne konstrukcije LIDL UMAG Naročnik: CGP d.d. Obseg del: - strešna konstrukcija delavnice- lepljeni nosilci GL28C

Rubner - lepljen les

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam