• Telefon: +386 (041) 221 812
Ste na: Proizvodi Lepljen les

Lepljen les

LES – NAJBOLJŠI GRADBENI MATERIAL.

DOBRO ZAMIŠLJENO!

Podjetje kot del skupine RUBNER se ukvarja s proizvodnjo lepljenega lameliranega lesa. Pri tem postopku gre za plemenitenje lesa kot gradbenega materiala s posebno tehniko. Obdelava v sodobnih proizvodnih obratih ustvari iz lepljenega lameliranega lesa t.i. »deseterobojca« med gradbenimi materiali. Lepljen lameliran les prenese približno takšno nosilnost kot jeklo, in to pri veliko manjši teži, zagotavlja visoko stopnjo protipožarne zaščite in je zelo odporen proti agresivnim snovem, pridobiva točke pri uporabi v gradnji z visoko stopnjo prefabrikacije in omogoča gradnjo brez postavitve toplotnega mostu ter povezovanje velikih razponov. Poleg tega je les kot obnovljiv vir ekološki gradbeni material, s katerim je mogoče realizirati ekonomične rešitve ob upoštevanju estetskih vidikov in oblikovnih zahtev.

Podjetje RUBNER HOLZBAU GmbH izdeluje iz industrijsko posušenih lamel iz smrekovine individualno oblikovane nosilce vseh vrst, ki jih nato razreže na CNC-napravah za tramove. Podjetje izdeluje za stranke gradbene garniture, dopolnjene z vgrajenimi jeklenimi deli in veznimi sredstvi, ki temeljijo na najnovejšem stanju v tehniki. Poleg tega pa pripravimo celoten konstrukcijski načrt objekta in ga z lastnim osebjem tudi postavi. Sčasoma se je lepljeni lamelirani les pri izpolnjevanju različnih potreb izkazal za najboljši in naravni material, saj je nezapleten za oblikovanje in obdelavo.

PROIZVODNJA V EDINSTVENEM PODROČJU DEJAVNOSTI:

  • Najsodobnejša proizvodnja s CNC-stiskalnicami, 3naprave za CNC-tramove
  • Letna zmogljivost: 40.000 m3
  • Nosilci do dolžine 50 m, višine 260 cm in širine 28 cm
  • Od ravnih nosilcev do upognjenih posebnih oblik, od obdelovanca za nosilce do gradbene garniture
  • Od enostavnih nosilnih sistemov do široko vpetih konstrukcij paličnih nosilcev
  • Nosilne nadgradnje, razporejene glede na trdnost
  • Surov material izpod industrijske žage podjetja

AKTUALNO 20.02.2018

V letu 2017 smo izvedli in uspešno končali strešne konstreukcije in strehe na 5/petih novih poslovalnicah LIDL v SLOVENIJI

Obseg del:

- strešna konstrukcija- lameliranji leseni nosilci

- prefabricirani strešni element RUBNER

- krovsko kleparski zaključki

 

 

  

GRADIMO 2018

V mesecu FEBRUARJU 2018 začenjamo z montažo strešne konstrukcije LIDL UMAG Naročnik: CGP d.d. Obseg del: - strešna konstrukcija delavnice- lepljeni nosilci GL28C

Rubner - lepljen les

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam